fbpx

CULEMBORG

De ‘Vrijstad’ van de Betuwe.

Culemborg

Historie, voorzieningen én buiten zijn, gaan hier hand in hand en maakt wonen in Culemborg extra leuk. Culemborg is een hele groene stad. Overal is aan groen gedacht en verspreid door de stad zie je vele parkjes en boomgaarden.

Culemborg ligt aan de rivier de Lek in de Betuwe en hoort bij provincie Gelderland.

De stad kenmerkt zich door een rijke historie die nog terug te vinden is in het charmante centrum. Vele historische gebouwen omringen de Markt en de Varkensmarkt en vormen nu het hart van de stad. Hier vind je vele winkels, restaurants en horeca. 

culemborg

Winkels

Supermarkten

Speciaalzaken

Hema

Winkelketens

Bereikbaarheid

Onderwijs

Basisscholen

Middelbare scholen

KDV

BSO

Peuterspeelzaal

Horeca

Diverse hotels

Café’s

Restaurants

Sportfaciliteiten

Atletiek

Zwembad

Hockey

Tennis

Zeilen

Fitness

Voetbal

Dans

Voorzieningen

Museum

Theater

omgeving culemborg

omgeving

Culemborg ligt op 20 minuten afstand van Utrecht en is zowel met de auto als met de trein goed bereikbaar.

Culemborg heeft een prachtige Betuwse omgeving met boomgaarden en veel groen. Culemborg ligt aan de Lek, waardoor je mooi kunt wandelen in de uiterwaarden. De stad heeft een fraai historisch centrum. en trekt daardoor veel mensen uit de grote steden. Hele leuke ECO wijk Eva Lanxmeer.

In Culemborg vind je alle mogelijke voorzieningen. Er zijn Diverse basisscholen (montesori, dalton, kleinschalig Blink, de Werfklas) en 2 middelbare scholen (met Vrije School stroming & Agora onderwijs). Er zijn verschillende sportverenigingen zoals hockey, tennis, zeilen, zwemmen, atletiek en voetbal en er is een theater en een jachthaven.

Culemborg is in omvang behoorlijk gegroeid door de nieuwbouwwijk Parijsch aan de westzijde van de stad. Een mooie speelse wijk met veel water en ruime woningen, waar nog volop wordt gebouwd en dus een goede plek om te wonen in Culemborg.

Culemborg heeft ca. 29.000 inwoners

Leuke plekken culemborg

Culemborg heeft veel historie en was vroeger een Vrijstad en is nog steeds ruimdenkend. Er zijn diverse musea, een theater en een cultuurpodium. Het is een creatieve stad met veel biologische & ecologische initiatieven.

Leuke plekken culemborg; de Gelderlandfabriek voor culturele evenementen of Kaatje aan de Lek voor koffie na een fijne wandeling in de Uiterwaarden, de Franse School voor een film of voorstelling, heerlijke taartjes bij Lekkers aan de Lek of zelf gebrouwen biertjes bij Fort Everdingen. Meer zin in cultuur? Duik in de geschiedenis in in het Elisabeth Weeshuis.

wonen in culemborg

Woningen Culemborg

Kwartaalcijfers Q2 2022; Gemeente Culemborg
voor vrijstaande woningen:
De gemiddelde verkoopprijs van een vrijstaande woning in de Gemeente  was € 789.073 k.k.
Gemiddelde m2 prijs €4620/m2
71% van het aantal vrijstaande huizen is boven de vraagprijs verkocht en er werd gemiddeld 7,4% meer betaald.De gemiddelde verkooptijd van een vrijstaande woning was 23 dagen.

vind je eigen droomplek

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

culemborg van stad naar land