fbpx

WONEN IN SCHOONHOVEN

Wonen in Schoonhoven, de vestingstad in de Oude Hollandse Waterlinie. Een charmant stadje vol historie met een eigen karakter!

WONEN IN schoonhoven

Schoonhoven is een stad gelegen in de provincie Zuid-Holland en staat ook wel bekend als de Zilverstad. Heel sfeervol, met veel ondernemerschap. Er zijn strandjes, je kunt wandelen langs de Lek en fietsen langs de Vlist. Wonen in Schoonhoven is voor jou als je van de buitenwereld houdt en graag in de natuur te vinden bent!

In Schoonhoven vind je verschillende basisscholen en middelbare scholen. In de gezellige binnenstad zijn bijna 150 winkels te vinden. Daarnaast is er iedere woensdag een markt. Er zijn veel cafeetjes, koffietentjes, sieradenboetieks en kledingwinkeltjes te vinden van allerlei ondernemers. Voor de zomermaanden is er ook een openlucht zwembad waar je lekker met de kids kunt vertoeven en genieten van het warme weer.

wonen in schoonhoven aankoopmakelaar verhuizen

VOORZIENING

Restaurants

Winkels

Sieraden winkels

Supermarkt

Bakkerij

Apotheek

Bereikbaarheid

Dichtsbijzijnde staion: Gouda Goverwelle
(18 minuten rijden)

Vlaardingen: 45 minuten rijden

Gouda: 25 minuten rijden

Utrecht: 35 minuten rijden

Onderwijs

Basisscholen

Voortgezet onderwijs

Kinderdagverblijf

Horeca

Café’s

Restaurants

Koffietentjes

Bed & Breakfast

Sportfaciliteiten

Atletiek

Voetbal

Tennis

Hockey

Volleybal

Openluchtzwmbad

Muziekschool

Scouting

wonen in schoonhoven

 Historisch Schoonhoven

Schoonhoven heeft veel historie en staat bekend om de zilverambacht, de stad is al zo’n 700 jaar oud. In Schoonhoven vind je het nationale zilvermuseum met ‘s-werelds grootste Nederlands en Schoonhovens’ collecties aan zilver. Daarnaast hebben ze de enige zilvervakopleiding in heel Nederland. Je vindt er verschillende zilver- en goudsmeden verspreid over de hele binnenstad. Naast zilversmeden zijn er ook veel prachtige monumenten en heerlijke restaurants waar je culinair kunt eten. Er is 1x per jaar foodtruckfestival en een actieve ondernemersvereniging die veel organiseert waardoor er altijd wel iets te beleven is.

Wonen in de zilverstad schoonhoven

De stad nodigt echt uit en heeft veel aantrekkingskracht. Qua charme, is het oude deel rondom het centrum het mooiste. De ligging is vrij centraal maar wel alleen bereikbaar met N-wegen waardoor je een langere reistijd hebt. Daartegenover staat wel dat je veel rust hebt.

Woningen Schoonhoven

Kwartaalcijfers Q2 2022; Gemeente Krimpenerwaard voor vrijstaande woningen:
De gemiddelde verkoopprijs van een vrijstaande woning in de Gemeente  was €710.700 k.k.
Gemiddelde m2 prijs €4532/m2
34,6% van het aantal vrijstaande huizen is boven de vraagprijs verkocht en er werd gemiddeld 1,8% minder betaald.De gemiddelde verkooptijd van een vrijstaande woning was 50 dagen.

VIND JE EIGEN DROOMPLEK

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

wonen in schoonhoven