fbpx

Limmen

Limmen is een dorp in Noord Holland, tussen Amsterdam en Alkmaar in en vlak bij het populaire Bakkum en de kust.

Uitgestrekte bollenvelden en duinen bepalen hier het uitzicht. Limmen heeft veel voorzieningen in eigen dorp. En door de gunstige ligging ten opzichte van Castricum, Heiloo en Alkmaar is alles binnen handbereik.

Het dorp ligt vlakbij het strand (ca. 6.5 km) van Castricum aan Zee. Dus je kunt als je hier woont, op de fiets naar het strand om nog even naar de zonsondergang te kijken.

Limmen is een vriendelijk Noord Hollands dorp, met vriendelijke en nuchtere bewoners, veel ruimte om je heen en een mengeling van karakteristieke bebouwing en wat modernere huizen. Er is een groot saamhorigheidsgevoel onder de bevolking en een gezellig verenigingsleven.

Ieder jaar wordt er in Limmen een bloemencorso gehouden, waar de bewoners ware kunstwerken maken van de bloemen. Dat zie je wel meer in de bollenstreek. In 2000 is er een uitgebreide documentaire gemaakt over Limmen en haar bewoners. Hier kun je die zien.

 

 

 

In Limmen kun je heel goed je dagelijkse boodschappen doen en vind je vele voorzieningen in het dorp. Doordat het bijna tegen Heiloo aangegroeid is, heb je ook de leuke boutiques uit Heiloo op fietsafstand.

Er zijn 2 basisscholen, waarvan het Kleurenorkest zelfs door kinderen uit een hele grote regio bezocht wordt, vanwege de bijzondere kindgerichte lesmethode.

Limmen ligt vlakbij Castricum waar een treinstation is. Vanaf daar ben je met de trein binnen 25 minuten in Amsterdam. 

https://www.youtube.com/watch?v=AJVm59r2m-Q

Van uit de kerk gefilmd Camera Kees Bos 2018 ©

Winkels

Supermarkt

Drogist

Bloemenwinkel

Cadeauwinkel

Slijterij

Slager 

Bereikbaarheid

Station Castricum (5 km)

A9

 

Onderwijs

Basisscholen

Kinderdagverblijf

Peuterspeelzaal

Buitenschoolse opvang

Voorzieningen

Huisarts

Kapper

Apotheek

Horeca

Hotels

Café

Restaurants

 

Sportfaciliteiten

Voetbal

Sportschool

Golfbaan

Woningen
Limmen

In de periode 2019 Q3 zijn er 328* woningen in Gemeente Castricum, waar Limmen toe behoort,  verkocht. In Limmen zelf zijn ca. 130 woningen verkocht in het afgelopen jaar. De gemiddelde verkoopprijs lag rond € 375.000* ( Bron: NVM)

inspiratie & advies om je woonomgeving buiten de stad te gaan vinden

Vind je eigen droomplek

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog