fbpx

Gorinchem

 

Gorinchem is een charmant vestingstadje in Zuid-Holland, op de grens met regio de Betuwe.

De stad heeft veel historie en dat is in het centrum nog goed zichtbaar. Er staan mooie oude panden en de vestingmuren geven aan hoe de grenzen vroeger liepen.

In Gorinchem kun je alles vinden dat je maar nodig hebt. Eigenlijk is het een klein stadje in een groene omgeving, dus is de overstap van de gróte stad hier naartoe niet zo groot. Doordat het centrum zo veel historie heeft, waan je je in een grotere stad, maar door de omvang is het knus en dat voelt goed.

De stad ligt aan de rivier de Linge en de Merwede en het water is op vele plekken zichtbaar. In het oude centrum is een haventje en er zijn meerdere veerboten die naar de overkant varen.

 

 

.

Gorinchem heeft alle voorzieningen beschikbaar. Er is een gezellig centrum met musea, er zijn meerdere theaters, er is veel horeca en er zijn leuke boutiques. 

Er zijn meerdere soorten onderwijs beschikbaar, zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, waaronder ook een categoriaal gymnasium.

Door de ligging is Gorinchem aan de A27 & A15 zijn steden als Rotterdam, Den Bosch en Utrecht goed te bereiken. Gorinchem heeft ook een eigen treinstation met een directe verbinding naar Dordrecht en Geldermalsen.

Er wonen ca. 37000 mensen in Gorinchem.

Winkels

Supermarkten

Speciaalzaken

Hema

Winkelketens

Bereikbaarheid

Station Gorinchem

Snelweg A27 & A15

Veerboot 

 

Onderwijs

16 Basisscholen

14 Middelbare scholen

KDV

BSO

Peuterspeelzaal

Voorzieningen

Horeca

Diverse hotels

Café’s

Restaurants

 

Sportfaciliteiten

Diverse sportfaciliteiten

Zwembad

Hockey

Tennis

Zeilen

Fitness

Voetbal

Dans

Woningen
Gorinchem

In het jaar 2019 tot en met Q3 zijn er 320* woningen in Gorinchem verkocht. De gemiddelde verkoopprijs lag rond € 265.000* ( Bron: NVM)

inspiratie & advies om je woonomgeving buiten de stad te gaan vinden

Vind je eigen droomplek

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog