fbpx

Buren

Buren, een kleine vestingstad in het Midden van Nederland. Bekend als de Oranjestad, doordat Koning Willem van Oranje er in 1551 met Anna van Buren trouwde. Koning Willem-Alexander is hierdoor graaf van Oranje en gebruikte de achternaam van Buren als hij incognito wilde zijn, zoals tijdens de Elfstedentocht in 1986.

Buren is charmant en gezellig. De vestingmuren en de stadspoort geven een zekere geborgenheid aan het centrum en er hangt een fijne rustige sfeer. Er zijn vele historische gebouwen, leuke horeca en boutiques. 

In Buren kun je stadswonen in een landelijke omgeving. Er is rust en groen en rondom het stadje zijn vele boomgaarden en weilanden. De rivier de Linge kronkelt door het landschap.

 

 

.

.

Je kunt lopend boodschappen doen in Buren, want alle voorzieningen zijn voorhanden. De vestingstad is in de loop der tijden uitgebreid met diverse woonwijken. En zo zijn er ook een supermarkt, een basisschool en een huisarts bijgekomen. 

Buren ligt dichtbij Geldermalsen en Tiel. Het treinstation van Geldermalsen heeft een snelle verbinding met Utrecht & Den Bosch. Met de auto ben je binnen een uur in Amsterdam.

 

Winkels

Supermarkt

Slager

Boutiques

Bloemist

Bakker

Bereikbaarheid

Station Geldermalsen (7,5 km)

A15

 

Voorzieningen

Huisarts 

Kapper

Speeltuin

Horeca

Hotels

Restaurants

Cafés

 

Sportfaciliteiten

Woningen
Buren

In de periode 2018 Q1 – 2019 Q3 zijn er 18* woningen in Buren (stad) verkocht. Er staan 19 woningen in de verkoop. De gemiddelde verkoopprijs in Q3 van 2019 is € 355.000* en gemiddeld duurde het 35 dagen voor de woningen verkocht werden. De gemiddelde vraagprijs van aangeboden woningen ligt een stuk hoger op € 615.000 en ook de tijd dat deze te koop staan, is iets hoger met gemiddeld 86 dagen.  * ( Bron: NVM)

inspiratie & advies om je woonomgeving buiten de stad te gaan vinden

Vind je eigen droomplek

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog