fbpx

Amerongen

Amerongen is een prachtig dorpje op de Utrechtse Heuvelrug. Gelegen in een prachtig landschap met bos, heide, weiland en water.

Er zijn heel veel wandel- en fietsroutes in de omgeving en je omgeeft je hier echt met alleen maar natuur.

Doordat Amerongen niet aan een van de grote snelwegen ligt, is de bereikbaarheid minder goed dan bijvoorbeeld de dorpen die direct aan de A12 liggen. Ook het treinstation ontbreekt, dus als je in Amerongen gaat wonen, heb je een auto nodig of een snelle electrische fiets.

Ondanks de ligging in de Bible Belt, is hier geen gereformeerde cultuur. Dus je kunt hier op zondag je gras gewoon maaien.

Het dorpscentrum is heel karakteristiek met veel oude monumentale panden en musea.

.

 

Amerongen heeft meerdere basisscholen, waaronder (sinds 2018) ook een Vrije School! Voor het Voortgezet Onderwijs ben je op Veenendaal of Doorn aangewezen (ca. 30 min fietsen).

Er zijn meerdere supermarkten, diverse winkels, restaurants, een museum, een bibliotheek, een busstation én een veerpont verbinding naar de Betuwe.

In Amerongen kun je een tennis-, hockey-, voetbal-, korfbalvereniging en scouting vinden. En er is een sportschool en sporthal voor diverse binnen sporten. 

Winkels

Supermarkt

Slager

Slijterij

Bloemist

Bakker

Kringloop

Bereikbaarheid

Busstation

N 225

Veerpont naar Eck en Wiel

 

Onderwijs

Basisscholen

Vrije School

BSO

Kinderopvang

Voorzieningen

Huisarts

Tandarts

Kapper

Speeltuin

Sportfaciliteiten

Woningen
Amerongen

inspiratie & advies om je woonomgeving buiten de stad te gaan vinden

Vind je eigen droomplek

Persoonlijke zoektocht naar jullie ideale woonomgeving. In een persoonlijke kennismaking  bespreken we jullie ideeen over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je gericht kunt zoeken naar je ideale huis.

.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog