fbpx

Uurtje wandelen in de Betuwe

Ik kan geen genoeg krijgen van de prachtige luchten en de mooie omgeving hier in de Betuwe. Wij gaan dan ook heel vaak in het weekend wandelen met de familie op een paar van onze favoriete wandelroute met de kinderen. Even stoom afblazen, frisse energie opdoen en lekker buiten zijn.

De jongens hebben nooit zin als we het voorstellen, maar we gaan dan toch. Zodra we buiten zijn, hebben ze het vaak al direct naar hun zin. Stokken zoeken, op verkenning, vogels spotten of nog even lekker met de billen bloot in het water. Nu de herfst zijn intocht doet, zal dat zwemmen niet zo vaak meer gebeuren en kunnen we weer lekker gaan glijden door de blubber, maar ook dan is het zooooo lekker om toch even naar buiten te gaan! Dat levert dan dit soort mooie plaatjes op.

Stokken zoeken, op verkenning, of nog even lekker met de billen bloot in het water.

3 x Wandelen met kinderen in de Betuwe:

1) Wandeling op Landgoed Marienwaerdt in Beesd;

Hier kun je in het bos wandelen, maar ook een prachtig rondje maken door de velden en dan over de appeldijk weer terug. Wij trakteren onszelf daarna vaak op koffie, warme chocomelk en een pannenkoek bij de stapelbakker. Er is hier ook een fijne landgoedwinkel, waar je biologische groenten en handgemaakte jam van het landgoed kunt kopen.

2) Uiterwaarden van de Lek

Vlakbij Culemborg kun je heerlijk wandelen in het gebied van de uiterwaarden van de Lek. Wij doen meestal een rondje langs de lek met de grazende koeien. De jongens klimmen over de grote stenen van de ribben van de rivier en in de zomer kun je hier lekker zwemmen bij de strandjes. Na de wandeling een heerlijk koud biertje van Duits & Lauret bij Fort Everdingen. Extra leuk is dat het bier op het fort gebrouwen worden. Of we drinken koffie en lunchen bij Caatje aan de Lek, een heerlijke plek waar je altijd gastvrij ontvangen wordt.

3) Crobse Waard in Haaften.

Bij het dorpje Haaften heb je een heel leuk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Wandelen langs de Waal betekent imposante schepen bekijken die langs varen en de wind in je gezicht voelen.

Wij maken onze wandelingen nooit te lang om het voor de jongens ook leuk te houden. Meestal lopen wij circa 3 km op ons dooie gemak. Met veel aandacht voor de natuur en het buiten zijn.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog