fbpx

Ik ben inmiddels iemand die graag op een rustige plek woont. Ik vind het heel rustgevend om omringd te zijn door de natuur, vrij uitzicht te hebben en niet te veel lawaai of afleiding om me heen te hebben. Sinds wij verhuisd zijn merk ik hoe zeer het rustig wonen me helpt om gefocust en in mijn eigen energie te blijven. 

Wil je ook graag rustig wonen in Nederland? Ik zet 10 plaatsen voor je op een rij waar je mooi en rustig kunt wonen in Nederland. Misschien zit jouw toekomstige droomplek er wel tussen!

rustig wonen in nederland

10x plaatsen om rustig te wonen in Nederland

Rustig wonen in Gelderland

Putten

Wil je graag mooi en rustig wonen in Nederland? Putten ligt aan de Veluwe grens en is een mooi dorp omringd door heide, bossen meren en polders waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Daarnaast is het centrum van Putten erg gezellig en voorzien van veel winkel- en horecagelegenheden.

Maasbommel

Maasbommel is de kleinste Hanzestad van Nederland en bevindt zich bij recreatiegebied De Gouden Ham. Met maar liefst 700 meter lang strand is De Gouden Ham een van de grootste water recreatiegebieden van Nederland. Je vindt er gezellige restaurants aan het water en een paar winkeltjes. De omgeving is geliefd bij veel wandelaars en fietsers. Maas en Waal is een fijne en rustige omgeving om te wonen in Nederland.

Winterswijk

Het Nationaal Landschap Winterswijk kenmerkt zich door rust en ruimte. Genieten van het leven doe je in Winterswijk en omgeving. Het bruisende centrum bevat sfeervolle horecagelegenheden en eigentijdse winkels. Er is genoeg te zien in Winterswijk maar ook een heerlijke rustige plek om te wonen!

Druten

In het Gelderse dorpje Druten, gelegen in het hart van Maas en Waal, kun je heerlijk rustig wonen. In het centrum vind je bakkerij Geert Vonk, een echte Drutense bakkerij met in dezelfde straat diverse winkels. Op het marktplein worden veel activiteiten georganiseerd. Zo is er jaarlijks de Leste Mert, de Dag van Druten en Dickensdag waarbij het centrum van Druten wordt omgetoverd tot één gezellige grote markt. Bij Leste Mert en Dickensdag waan je je even terug in de tijd en geniet je van de gezellige sfeer. In het Drutense Bosje kun je heerlijk tot rust komen en een wandeling maken.

rustig wonen nederland druten gelderland

Rustig wonen in andere delen van Nederland

Markelo, Overijssel

Markelo bevindt zich in Twente en wordt ook wel het ‘Dorp van de Vijf Heuvels’ genoemd. Dit omdat het dorp tussen vijf heuvels ligt; de Markelose Berg, De Hulpe, Herikerberg, Friezenberg en Kattenberg. Fietsers en wandelaars zullen Landgoed Weldam een prachtige plek vinden om te verkennen. Er liggen veel campings in de buurt en er staan verschillende oorlogsmonumenten in de omgeving. 

Dwingeloo, Drenthe

Wist je dat Dwingeloo in 2011 werd uitgeroepen tot groenste dorp van Europa? Het Nationaal Park Dwingelderveld ligt ten zuiden van Dwingeloo en is een prachtige omgeving om te fietsen of wandelen. Dwingeloo is heel weids en geeft daarom enorme rust. Er zijn gezellige horecagelegenheden te vinden en je kunt in Dwingeloo supergoed sterren kijken!

Oudemirdum, Friesland

Oudemirdum is een heel klein Fries dorpje. In dit stukje Gaasterland vind je een mooie combinatie van bos, weiland én water. Je kunt heerlijk wandelen in het oudste bos van Nederland, het Rijsterbos, je waant je in het buitenland door het glooiende landschap en bij de Mirner Klif kun je fijn watersporten in het IJsselmeer. En ook de Friese Meren en de leuke stadjes Sloten en Balk zijn dichtbij.

Cromvoirt, Noord-Brabant

In Noord-Brabant vind je het gezellige dorpje Cromvoirt. Het ligt prachtig tussen de Loonse en Drunense Duinen aan de ene kant en de Vughtse Heide aan de andere kant. De natuur en de rust omringt je hier, maar je hoeft de gezelligheid niet te missen, want Vught en Den Bosch zijn dichtbij. 

Noorden, Zuid-Holland

Noorden is onderdeel van de streek het Groene Hart en grenst aan de Nieuwkoopse Plassen en Groene Jonker, twee natuurgebieden. Het is een prachtige en rustige omgeving met water aan alle kanten. Het dorp is klein maar heeft een aantal hele leuke adresjes waar je lekker iets kunt eten en drinken.

Nigtevecht, Utrecht

In de Utrechtse provincie ligt het dorpje Nigtevecht. Het Fort bij Nigtevecht is een bekende plek midden in de natuur en onderdeel van veel mooie wandel- en fietsroutes. Bevind je in de rust en ruimte en geniet van de mooie omgeving. 

Ben je enthousiast geworden van een van deze rustige plekken in Nederland maar wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste plek voor jou (en je gezin)? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.