fbpx

Als je wilt verhuizen of je wilt even lekker op ontdekkingstocht in eigen land, dan is het soms fijn om niet de grote steden te bezoeken, maar de kleine leuke stadjes aan te doen. Vaak is er wel de tumult die je fijn vindt en hebben ze er wel lekkere koffie maar niet de drukte van de stad. 

Wij hebben enkele leuke stadjes in Nederland op een rij gezet om te bezoeken of om wellicht te gaan wonen.

Onze favoriete leuke stadjes Nederland

  • Hattem, Gelderland
    Een hanzestadje langs de Ijssel, dichtbij Zwolle. Een levendig stadje met een monumentale sfeer en een prachtige omgeving. De perfecte uitvalsbasis om te wonen als je in Zwolle of omgeving werkt. Bovendien is er genoeg te doen zoals shoppen in de leuke boetiekjes van de hoofdstraat. Het heeft een mooi dorpsplein waar je lekker in de zon koffie kunt drinken. Het Nederlands bakkerijmuseum is een van de trekpleisters en klompvaren is bijna tot een sport verheven. 
leuke stadjes nederland hattem
leuke stadjes nederland hattem
  • Zutphen, Gelderland
    Groene hofjes midden in het centrum van deze kleurrijke eeuwenoude stad. Heerlijk voor een weekend weg of een bezoek aan Musea Zutphen en Walburgiskerk. Pak een terrasje en kijk uit over de IJssel. Ook om te wonen schijnt dit een van de leukste stadjes van Nederland te zijn. Lokale producten maar ook werelds eten zijn belangrijk voor het culinaire leven in Zutphen. Leuke concept stores en boetiekjes. Zutphen blijft verbazen.
leuke stadjes nederland zutphen
leuke stadjes nederland zutphen
  • Oudewater, Utrecht
    Ook oudewater is een leuk stadje aan het water, maar dit keer geen Hanzestad. Het ligt aan het riviertje de lange Linschoten in de Hollandse Ijssel. Het is de oudste stad in het Groene hart. Het stadje staat vooral bekend om de heksenwaag. Vroeger werden vermeende heksen hier gewogen om te kijken of ze heks waren of niet. Tegenwoordig krijg je na weging een certificaat die je vrijwaart van heksenbeschuldigingen. Proef de sfeer van dit eeuwenoude pittoreske stadje en wellicht blijf je wel voor altijd plakken in dit leuke stadje in het Groene hart.

Andere leuke stadjes om te wonen of te bezoeken in Nederland:

 

Wil je graag hulp bij het vinden van jouw droomplek? Plan dan een gratis intake in!