fbpx

Kun je je nieuwe badkamer mee financieren?

Verbouwen

Kun je de kosten van je verbouwing mee financieren of moet je alles met je spaargeld betalen?

Je hebt een leuk huis gezien en je overweegt een bod uit te brengen of je hebt het al gekocht. Maar het is nog niet helemaal naar je zin, dus je wilt verbouwen! 

Hoe ga je die verbouwing betalen? Is het mogelijk de kosten mee te financieren of dien je je zuur verdiende geld daarvoor aan te spreken?

 Er wordt vaak gedacht dat je, met de aangescherpte hypotheekregels helemaal niets meer mag meefinancieren en alles met eigen geld moet betalen. Maar dat klopt gelukkig niet (helemaal).

Er zijn nog steeds mogelijkheden om een deel van je verbouwing door middel van een hypotheek te bekostigen.

Marktwaarde

Het is belangrijk dat de woning ná verbouwing meer waard geworden is. De marktwaarde moet dus gestegen zijn. Een onafhankelijke taxateur kan die waarde na verbouwing vaststellen. Door middel van een verbouwingsspecificatie geef jij inzicht in je plannen en dan kan de taxateur daarmee aan de slag. Een nieuwe keuken of een badkamer maken meestal niet direct een groot verschil in de markt waarde, maar als je wilt gaan uitbouwen creër je meer ruimte én meer waarde!

In de meeste gevallen ( en dit is voor iedere situatie natuurlijk weer anders) kan dan maximaal ca. 70% van de verbouwing mee gefinancierd worden. 

Energiebesparing

Voor energiebesparende maatregelen gelden andere regels. Daarvoor kun je  (op dit moment) vaak € 9000,- mee laten financieren.Dat is dus super interessant! 

Het is belangrijk dat de verbouwing leidt tot waardevermeerdering en dan zijn er mogelijkheden om een deel van die verbouwing in je hypotheek te stoppen. En ook voor energiebesparende maatregelen is er vaak een potje te vinden. MAAR zorg er wel voor dat je precies weet wat je wilt en wat er kan ik jouw situatie en je zult altijd EIGEN GELD mee moeten brengen. Overleg met je aankoopmakelaar en je financieel adviseur. #tipvandemakelaar #aankoopmakelaar #meefinancieren #verbouwen #huiskopen #hypotheek #vanstadnaarland #destaduit #financieeladvies #financien #geldzaken #geld #money #huisverbouwen #kluswoning #eigengeld

Meer informatie

Wil je meer informatie over jouw specifieke situatie en verbouwingswensen, dan weet ik een aantal hele goede financiele adviseurs die met je mee willen denken. Want (net als bij (aankoop) makelaars),is het verschil in de wereld van hypotheek adviseurs qua dienstverlening groot.  Laat het me weten, dan breng ik je in contact met de juiste persoon. 

Het kopen van een huis is een spannend proces, maar je hoeft het niet alleen te doen!

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog