fbpx

WEL OF NIET VERHUIZEN?

Twijfel je of je wel of niet wilt verhuizen? Ik neem graag de twijfels bij je weg.

WEL OF NIET VERHUIZEN?

Toen wij nog in Amsterdam woonden, maar we wel druk bezig waren met plannen maken om te verhuizen, kreeg ik last van:“the fear of missing out”. Ik vond het super spannend om de stad uit te gaan. Hoe zou het zijn om te wonen op het “platteland?. Er kwamen allerlei bezwaren op en ik had twijfel bij verhuizen.

We woonden al zo lang in de stad en had ook in mijn jeugd nooit echt “buiten” gewoond. Mijn man wel en hij had een heel duidelijk beeld voor ogen, maar voor mij was het groot en onbekend. Toch zag ik onze kinderen niet in De Baarsjes opgroeien en wilde ik graag dat ze buiten zouden kunnen spelen en meer ruimte zouden hebben.

Ik wist wat we wilden, maar het was zo lastig om de echte beslissing te nemen om wel of niet te verhuizen. De stad kende ik en daar was ik aan gehecht. Ik vond het heerlijk om deel uit te maken van de dynamiek en het ” wereldse” leven. Iedere dag genoot ik er van om op de fiets over de grachten te gaan en het Vondelpark was een van mijn favoriete plekken. In Amsterdam wist ik hoe mijn leven er uit zag, deed ik “mee”  en wie ik was als mens.

Mijn hoofd vulde zich met twijfels en bezwaren:

  • Hoe zou het zijn als ik straks in een klein dorpje zou wonen?
  • Zouden we dan tussen de boeren wonen?
  • Wonen daar wel leuke mensen?
  • En waar gaan we dan uiteten?
  • Is er een leuk koffietentje?
  • Zie ik mijn vrienden dan nog wel genoeg?
wel of niet verhuizen
wel of niet verhuizen van stad naar land

TWIJFELS

De twijfels en bezwaren waren best groot en als ik dan in de zon op het terras met een vriendinnetje zat bij te kletsen, moest ik er niet aan denken om te verhuizen. Toch woog voor ons de wens naar ruimte, rust en buiten zijn zwaarder en hebben we de stap genomen. Toen we eenmaal onze nieuwe plek gevonden hadden, wist ik waar we naartoe zouden gaan en was het niet meer eng. De twijfel om wel of niet te verhuizen was weg.

Mijn bezwaren hebben me niet tegengehouden, maar maakten het proces wel lastig. Het gaf me al een gevoel van heimwee naar de stad terwijl ik er nog gewoon woonde.

We hebben mijn twijfels altijd eerlijk en open besproken, zo werd het minder ” groot” en voelde ik me serieus genomen. Als we dan weer in de Betuwe waren, wist ik weer waarom we wilden verhuizen, werden mijn twijfels minder en werd het onbekende weer aantrekkelijk.

Nieuwe plek 

Gelukkig heeft mijn FOMO ons niet tegengehouden en wonen wij nu op een heerlijke nieuwe plek. Met ruimte, rust en veel buiten zijn. Het heeft mij als mens heel veel nieuwe mooie dingen gebracht.

Laat jij je tegen houden door twijfels en bezwaren of ben jij helemaal klaar voor je nieuwe woon avontuur buiten de stad?

LAAT JE NIET TEGENHOUDEN OM TE VERHUIZEN ALS JE TWIJFELT

TWIJFELEN IS NIET ERG

Veel van mijn klanten hebben ook last van deze twijfels en bezwaren. Het is vaak een gespreksonderwerp in onze “update” calls. Ik kan ze ook in dat deel van het verhuis proces begeleiden en ik word daarom wel eens hun “verhuiscoach” genoemd 😉

Omdat ik zelf precies weet waar ze het over hebben, kan ik ze heel goed helpen.

Heb jij ook twijfels bij wel of niet verhuizen maar kriebelt het ook steeds meer om de stad uit te gaan? Ik help je graag bij het maken van de beslissing. Door mijn ervaring als aankoopmakelaar en ervaringsdeskundige heb ik veel waardevolle kennis die ik met je wil delen. Van Stad Naar Land kan je helpen bij het zoeken, vinden en kopen van je nieuwe woonplek.

Wil je weten of ik jou ook kan helpen bij jouw twijfel bij verhuizen? Plan een gratis kennismakingsgesprek!

wel of niet verhuizen aankoopmakelaar van stad naar land