fbpx

Mijn eigen van stad naar land ervaring:

Van citygirl naar dorpsmeisje

In 2016 zijn wij, ik Suzanne Thöene, mijn man en onze 2 kinderen van Amsterdam naar een Betuwe dorpje met slechts 300 inwoners verhuisd. Lees hier over mijn van stad naar land ervaring.

Dat was als stadsmeisje best even spannend…Ik vond het heerlijk in de stad met alle reuring en gezelligheid, met dat leuke koffietentjes om de hoek, veel vrienden op fietsafstand en de Hema dichtbij. Maar vanaf het moment dat ons eerste kind geboren werd, ging ik wel anders naar de stad kijken. Het werd allemaal logistiek wat ingewikkelder, want met een fiets met kind, boodschappen én mijn werktas fietste ik toch iets minder relaxed… En kom maar eens thuis na een weekendje weg en probeer je auto even uit te laden: je word als een halve crimineel behandeld als je even je knipperlichten aan zet…

De drukte en dynamiek me gingen tegen staan. Ik kreeg behoefte aan ruimte en rust. We wilden graag dat de kinderen buiten konden spelen, in onze eigen tuin en hutten konden bouwen. En toen onze tweede zoon geboren was, ontstond ook de noodzaak voor meer ruimte in huis.

Jarenlang heb ik onderzoek gedaan naar WAAR we dan heen wilden: het werd een klein dorpje met 300 inwoners in de Betuwe met alleen een dorpshuis en verder helemaal niets….

Ik ben veel rustiger geworden,
de gejaagdheid van de stad heb ik achter me gelaten.

Ik hoefde grappig genoeg eigenlijk helemaal niet te wennen

Het was direct heerlijk hier! Ik ben veel meer buiten en daar geniet ik enorm van. We hebben uitzicht en ik kan zien wat voor weer het is. De kinderen hebben ruimte om buiten te spelen, hutten te bouwen en te zwemmen in de Linge.

Boodschappen doe ik nu 1 keer in de week en we eten groenten uit onze eigen moestuin. Ik ben zelf veel rustiger geworden, de gejaagdheid van de stad heb ik achter me gelaten. Ik kom nog heel graag in Amsterdam en vind het dan ook heerlijk als ik weer naar huis ga ;-).

Die passie voor het buitenleven deel ik graag en in combinatie met mijn ervaring als gecertificeerd aankoopmakelaar, zorg ik er voor dat gezinnen hun droomhuis buiten de stad vinden. Ik weet hoe moeilijk het is om de stap te nemen en te beslissen WAAR je wilt gaan wonen. Ik help graag jouw eigen van stad naar land ervaring tot te realiseren, want het is echt de moeite waard..

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en
ontvang meteen mijn gratis minigids.
In 10 stappen naar een stressvrije verhuizing

Blog